allting kommer ordna sig

Jag har nu fördrivit några timmar på att designa om Agnes blogg :) Var rastlös och uttråkad, så varför inte göra något som faktiskt är roligt och som glädjer någon annan?


(ska försöka ta lite nya bilder till bloggen! Så snart jag bara kan...)

Eftersom jag faktiskt är student så har jag insett ett litet dilemma. Jag gillar inte fester! Fester är överskattade. Det kommer antingen för mycket folk eller för lite, aldrig lagom många. Det är alltid någon/några som får en snefylla och gör sönder saker eller skadar sig själva eller andra... Med eller utan avsikt då. Någonting blir alltid stulet, även om personen i fråga tappar bort det själv. Det är alltid för varmt inomhus och för kallt ute, eller varmt inne och ute! Musiken är så hög att om man lyckas ta sig fram till någon man känner kan den ändå inte höra vad du säger och du kan inte heller höra vad personen säger tillbaka... Några ska börja prata "dupt" eller prata ut om något så den ena blir ledsen och börjar gråta, ja i dessa fall menar jag att det är tjejer som börjar gråta. Man blir misstagen för att vara tankeläsare, då det flertalet gånger kommit fram i efterhand att det förväntades något av mig som personen i fråga inte uttryckt utan "det borde jag ha förstått"!
Jag är mer en för- och efterfest människa. Helst efterfest med tanke på musiken, emn förfest är bättre då människorna inte hunnit dricka så mycket ännu :)

knas i bollen

Livet är inte så händelserikt just nu. Har varit första veckan på min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) inom psykiatrin. Jag är på en sluten avdelning, vet inte riktigt vad det innebär. Trodde först det var att avdelningen är låst men så var det inte, den är låst på natten och öppnas igen vid 7 på morgonen.
Det händer heller inte så mycket på avdelningen. Det som händer är att patienterna ska få sina mediciner och så dokumenteras det... Lite segt, men ändå helt okej. Var med på en ECT behandling. I folkmun kallas det väl elchocker... Men så är det inte. Det är el som man via kontrollerade normer för in i patientens huvud, så de krampar. Och av kramperna hjälps patienten succesivt ut ur sin depression. denna behandling fungerar ju inte på alla, precis som med alla behandlingar... Och alla får inte heller denna behandling. Det var inte så läskigt som jag trodde det skulle vara :) Men lite läskigt med kramperna, såg ut som om patienten skulle spy, att den liksom hulkade bara. tyckte synd om patienten då, men den minns ju inget efteråt. Kan ha huvudvärk eller träningsvärk efteråt och är trött och kan vara lite förvirrad. Men de får Paracetamol innan så de ska slippa besvär efteråt :) Skulle faktisk kunna tänka mig att jobba inom psykiatrin, men det beror helt på vad det är för avdelning ;) Skulle nog inte klara av Rättspsyk, eller en avdelning full av patologiska lögnare. Då tror jag man blir lite knas i bollen själv!

uppdatering

Jag har haft lite excistentiella problem på senaste. Eller problem och problem, jag har funderat. Egentligen inte på det vanliga vad är meningen med livet? Utan mer vad är det meningen att man ska göra med all tid? Jag vill inte bara sitta av tiden jag har, jag vill göra något bra med den. Något värdigt! Försökt kolla upp lite funktionärs/volontärs arbeten eller så här i Karlstad :) Men till min förvåning finns det nästan bara på Friskis & Svettis... Hade varit kul, men jag är medlem på ett gym precis vid Universitetet och det är bindningstid på mitt medlemskap där :/ SÅ kan inte bara byta och om man ska vara funktionär på friskis är kravet att man bara tränar där :( Sen är det väldigt långt bort från där jag bor...

Visst Studentpuben Bunkern finns ju och det ligger i samma hus där jag bor :) Men då ska jag alltså servera alkohol och eller mat till berusade studenter. låter inte optimalt! Tycker det är ganska jobbigt att vara bland riktigt berusade personer, speciellt när jag själv är spiknykter!

Har gått och blivit halvsjuk, huvudvärk, slem i halsen och feber... Så tar Ipren regelbundet. Kan inte bli sjuk nu, inte när vi har praktik. det går inte att ta igen praktiken. Om det inte är så att man är sjuk en dag, då kan man ju ta igen den... Men liksom om man får kräksjuka eller så :( Vill inte, kan inte och orkar inte! Har märkt att jag är otroligt rastlös och uttråkad efter bara några timmar hemma... Måste börja tvinga ut mig själv i friska luften. Ta med lite saft i min fina vattenflaska och sätta mig ute med en bok eller nåt ;) Kan inte få så mycket sol just nu, för jag äter antibiotika och om jag får sol på mig kan huden bli gulfläckig :/ Vill inte riktigt chansa ;) Haha...


(Bilden lånad av google...)

Nu är jag nerbäddad i soffan och tittar på Pretty Woman :) Den går på tv, men med all reklam så slutar den så sent :( Så i första pausen satte jag på min dvd istället ;) hehe...

Imorgon har vi psykiatrigenomgång och på tisdag eftermiddag kliver jag på mitt första pass på psykiatrisk avdelning :) Ska bli spännande!
RSS 2.0