Svältkatastrof

Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn


En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.

UNICEF finns på plats och gör allt vi kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Och du kan vara med rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här!

Vill du läsa mer vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn kan du göra det här.

Hej hej kära läsare :)  I'm still alive ;)...

img_9865 (MMS)

Hej hej kära läsare :)  I'm still alive ;) Hehe, sitter i bilen på jobbet, jobbar första veckan med bil nu. Första och enda. Körde vilse det första jag gjorde! Det är helt enkelt inte min dag idag :( Drömde oroliga drömmar om att jag inte hittade till vårdtagare, vaknar innan klockan ringer, stensomnar på bussen... Är sjukt hungrig idag oxå och har ätit både frukost och mellanmål :s wtf?! När jag kom till jobbet upptäckte jag att mina leggins inte är hela :o sömmarna har löst upp sig i tvätten (som de alltid luckas med för mig) så har gigantiska hål på insidan av båda låren och har en tunika som inte är så jätte lång precis :p ehehehe^^ Lyckat!

Helt slut efter bara 3 timmars sömn i natt...

img_5934 (MMS)

Helt slut efter bara 3 timmars sömn i natt. :( Jobbar till 15:30, måste säga att det är svårt ibland att hålla humöret upp, stubinen lång och ett leende på läpparna när man helst av allt i världen bara vill dra täcket över huvudet i tre dagar... Det är ett tufft jobb, men någon måste göra't ;)

höstens mörka vatten

Hämtade all min post när jag var i Karlstad. Jag gillar inte post, för det är alltid räkningar eller tid till sjukhuset :( Så nu spenderar jag dagen med att betala räkningar och boka samt avboka tider....
Lyssnar på världens finaste Lasse och drömmer mig bort :)

jag har härjat krig i mig, 
mina ögonlock är tunga nu 
snart drömmer jag om dig, 
snart drömmer jag om dig.


åt samma håll

Det blev en sväng upp till Karlstad för att packa och börja flytta lite saker :) Ska flytta allt till kompisars förråd, super snälla som de är så får jag låna lite plats där tills dess jag kommer tillbaka från USA och kan flytta in i den nya lägenheten på riktigt. Får ju tillgång till den samma dag som jag och Bror åker till USA :p Skräll liksom!
Silvana hjälpte mig och höll mig sällskap :) Snällt och kul! Hade inte orkat göra ens hälften så mycket som vi lyckades med om jag varit ensam. Vi packade ner allt från hyllorna i vardagsrummet och två lådor från köket. Som vi kånkade på bra från min lägenhet. Idag var jag ensam i arbetet och flyttade alla mina kläder (har ju massor med mig till Trollhättan över sommaren), de fick plats i 4 stycken stora fulla IKEA påsar ;) Packade även en till låda från köket och bar bort. Riktigt duktigt av mig tycker jag! Moppade bort två fläckar från golvet och torkade av bänken och spisen lite halvdant. Tog med mig lite saker hem till Trollhättan, till exempel tre av mina bokhyllor från vardagsrummet. Monterade ner dem först, så de fick plats i mammas minimala bil :p
Det kommer bli jätte bra sen i höst, i ny mindre (billigare) lägenhet! Kommer kännas bättre då :)
Åt samma håll - Lasse

blue blazer black

Nu är jag helt ledig i 4 dagar :) Så skönt! Började ledigheten med en super trevlig middag hos min Moster Carina :) Vegetariskt på schemat, med vitt ekologiskt vin och sedan en kopp te. Så mysigt, gott och kul. Kom precis hem, så var där och umgicks i 6 timmar! Fick med mig ett paket linser hem :) Så dem ska jag lära mig laga.
Som ni kanske hört blev min nya fina svarta sköna kavaj stulen/med tagen av en som inte äger den/förflyttad/adopterad utan min vetskap på sista festen innan lovet. Så i går beslöt jag mig för att kolla upp en ny. Ja, självfallet ska den inte finnas kvar på H&M.com :( De har tagit bort Divided från sin webshop, eller gömt den väldigt väl. Så blev till att beställa en från bubbleroom istället :) Den var på rea, blev fortfarande dyrare än den jag blev av med, men den här är av ett finare märke än H&M ;) Så den ska jag hålla hårt i!
Det blev en sådan som på bilden ovan, fast en svart :) tyvärr levererar de bara till folkbokföringsadress :p Så kommer inte få den förrän om ett bra tag :(

En och en halv timme efter jobbet sitter j...

img_3091 (MMS)

En och en halv timme efter jobbet sitter jag i Alingsås vid vattnet och läser Harry Potter och De vises sten :) Lite otippat så där ;)

can't find entrance

Var ledig idag :) Riktigt skönt! Jobbar igen i morgon 14-22... Sitter nu ensam i Jokke's lägenhet och avnjuter ett glas varm & kall :) Thihi, lyssnar på Those Dancing Days :) Ska ju tydligen likna en av tjejerna i bandet ;)

 

Pappa har ett glas som precis rymmer en hel förpackning med v&k ;) Druckit mindre än hälften och känner redan att jag har svårt att tänka i hela meningar :p hahaha!

Ett år i lånade bilder

Ja, det var ett rätt bra tag sedan jag uppdaterade här... Förlåt för det!
Så ja nu är det sommar. Skönt som fan. Men jobbar nästan varje dag. Det är slitsamt vill jag lova. Förstår inte hur jag ska palla göra detta varje dag i resten av mitt liv. Det jag inte orkar är att det tar så jävla mycket på krafterna, att när man äntligen är ledig så vill man bara sova! :( Men, men....
Jag har ju lovat Er en liten uppdatering i bilder om det gångna året i Karlstad :)
Började med att Nollas!
Vi är snygga, Ni är fula! heja, Heja Bamse Cura!
Levde i princip på nudlar i två veckor...
Nollningen varade de två första veckorna
mitt under nollningen var den första tentan :p
bombaderades av anatomi och fysiologi kursen
Annie kom på besök :)
Det var adventsfest hos Oscar
Mysigt <3
Vi drog en sväng till IKEA
för lite julbord ;)
Sen var det julfest på Campus innan alla åkte hem för jul och nyår
ordnade en överrasknings fest...
... för Cilla som fyllde 20 år!
Agnes kom på besök <3
Födelsedags fest för Linus och Louise!
Grillkväll hos Anton
och titta på lammen ;)
swingersfest hos Adam i Skoghall :)
Tacosmys hos Cilla och Viola
Cura-brännbollen som blev korvätning ;)
Linus hade utflyttnings fest och sommarlovsfest på Campus ;)
Dagen efter åkte de flesta hemåt för sommarlov :)
(De flesta bilder är lånade av Natalie)
RSS 2.0